** Sluitingsritueel**

“keeping the space” … een bedding bieden

De ronde vorm van de Ger, de intense warmte van het brandende vuur, de demping van het wollen omhulsel, de Tonoo waar het licht door naar binnen schijnt en de verbinding met boven wordt gemaakt..

Bloemen in zachte kleuren, kaarsjes voor verwarmend zacht licht, stomende geurende kruidenmixen voor thee en yonisteam, warme geurende olie voor 4 handenmassage, wollen dekens om onder te zweten, helende stenen in mooie kleuren, vachtjes voor een zachte ondergrond op de aardende houten vloer, zachte doeken om veilig onder te liggen tijdens de massage, kleurige rebozo’s en sjaals om in gewikkeld te worden en je grenzen te voelen, zomerse verwarmende sinaasappels en aardbeien, voedende noten, pure chocolade en zoete dadels en abrikozen..

2 wijze vrouwen naast je, volledig aanwezig voor jou.. 4 luisterende oren zonder oordeel of onderbreking, verdiepende vragen, handen en ogen die je daar ondersteunen waar je het nodig hebt.. 2 harten die open staan om het jouwe te ontvangen.. Al jouw woorden ontvangen, je tranen gezien en gevoeld, je lach begroet, je intense zuchten gewaardeerd, je gevoelens geuit en verdiept..

Je lichaam naakt onder de doeken, met aanwezige aanraking gemasseerd door 4 handen.. de plekken die aangeraakt willen worden om te verdiepen en los te laten.. weg te glijden in een diepe ontspanning.. herinnerd aan de grote reis die je samen met je lijf hebt gemaakt.. vastzittende emoties te laten stromen.. verharding te laten verzachten.. geurige warme olie .. gloeiend verwarmend onderwijl verzachtend en ontspannend..

Ingepakt in dikke wollen dekens voel je de hete stoom bij je binnen stromen.. daar waar jouw creatie begint, je vrouwelijkheid, je centrum van kracht en wijsheid.. intense warmte voert je naar binnen.. nog dieper, dieper dan je dacht.. en dan laat je los, laat je dat wat je daar (onbewust) vasthield los.. met tranen.. oergeluiden.. schuddend en trillend.. alsof je opnieuw geboorte geeft.. dat wat vast zat stroomt nu de ruimte binnen.. achter je, naast je, voor je.. daar zijn wij.. met volledige aandacht voor jou, voor jouw proces.. mee de diepte in zodat jij kan stromen… en dan als de laatste golf over je heen is gespoeld, je binnenste heeft bewogen en de rust je lijf binnen glijd, als de ontspanning je gezicht verzacht en er een glimlach verschijnt.. als jij er klaar voor bent..

Dan neem je plaats op de doeken, de rituele Rebozo doeken.. laagje voor laagje sluiten we de doeken om je lichaam.. de spanning om je lichaam.. het voelen van daar waar jij begint en eindigt.. Het insluiten van de nieuwe wijsheid en kracht.. het loslaten van wat is geweest.. als een rups in een cocon..
in de cocon strak om je lichaam lig je te rusten.. voelend.. rustend.. ontspannend in de begrenzing.. naast jou zijn we.. daar waar jij ons nodig hebt.. je hoofd dragend, je voeten omhullend, naast je oor fluisteren we jou dat wat we in jou zien en je toewensen.. je kracht, je wijsheid, de wijze vrouwen om je heen, “jij bent precies goed”..
Als een slang die zijn oude huid aflegt halen we 1 voor 1 de doeken weg.. als nieuw lig je daar en tegelijk nog meer als jezelf “precies goed zoals je bent”.

Intens dankbaar zijn wij dat we jou op deze reis bedding mochten geven, dat je ons je verhaal toevertrouwde, dat je jouw wijsheid en kennis met ons wilde delen, al je emoties aan ons liet zien en de diepte in ging.. dankjewel dat jij de cirkel doorbrak voor de generaties die komen.. In liefde nemen we afscheid van jou aan het einde van deze intense mooie reis <3

————————————————————

Heb jij een intense reis (geboorte, scheiding, overlijden) gemaakt en wil jij dit afsluiten? Wil je in een veilige bedding jezelf de ruimte geven die je nodig hebt om aan het volgende stuk van je reis te beginnen? Stuur een berichtje en we onderzoeken samen wat jij nodig hebt.

Lieve Marjanne Staats, intens dankbaar ben ik dat ik deze prachtige rituelen samen met jou mag vormgeven en uitvoeren. Wat is het bijzonder om jou naast me te mogen hebben, hoe we elkaar aanvullen en voelen, ik weet me gedragen door jou en ben vereerd jou te mogen dragen. Dankjewel Sister