** Een leuk kraamcadeau?

Ik zie de berichtjes vaak voorbij komen.. wat kan ik halen voor een kraamvrouw of de baby, wat is leuk en wat is fijn..
En ik reageer steevast met hetzelfde: “Een kraammassage van mij”… nee grapje, wel een heel goed idee maar ik zeg altijd
“EEN MET LIEFDE BEREIDE WARME MAALTIJD”.. hmm ja nee ik bedoel iets leuks om ze te verwennen is dan vaak de reactie.. “Precies, een warme maaltijd is verwennen als je 24 uur per dag bezig bent te herstellen van je zwangerschap en geboorte, als je de hele nacht niet hebt geslapen omdat de kleine nog geen nachtritme heeft, omdat je met een baby op je arm of aan je borst zo moeilijk eten kan koken”.

Heel lief hoor die rompers, knuffels, douchegel, chocolade (doe die er maar bij) en dat flesje bier voor de verse papa.. maar wat een gezin echt nodig heeft is voedsel, warm en voedend. Want als jij die maaltijd maakt kan je daar alle liefde en aandacht in stoppen en is het dus super lekker. En de ouders hoeven niet naar de winkel, groentes te snijden met een baby op de arm of aan de borst, geen gehannes met pannen en zo.. gewoon aanschuiven en genieten. En, en deze is heel belangrijk.. ZE VOELEN ZICH GEZIEN EN GEDRAGEN
Die kraamtijd (40 dagen) kan zo verschrikkelijk alleen zijn, je kan je zo hopeloos ontredderd en verloren voelen. Moe van geen oog dicht doen, fysiek op van alle inspanning, hormonenbom en een wezentje wat 24 uur per dag een beroep op je doet maar niet even verteld hoe dan en wat dan. En natuurlijk is er de kraamengel, die vrouw die jullie verzorgd in de eerste week met al haar liefde en expertise ( investeer vroeg in je zwangerschap tijd in het vinden van de juiste kraamzorg want echt het kan zo’n verschil maken) maar die gaat na haar uren naar huis.. en vaak gaat je partner aan het werk of is minstens zo op van die slapeloze nachten..maar voor de rest is iedereen naar zijn werk of druk met zijn gezin.

Meerdere malen heb ik nu een mealtrain mogen opzetten voor een kraamvrouw. Haar eigen netwerk maar ook mijn netwerk inschakelend. En soms is het maar 2 maaltijden per week, maar dat zijn wel 2 avonden dat je ontspannen kan eten en dat maakt zo’n verschil.

Dus kraamcadeau, eentje die er echt toe doet? Breng een warme maaltijd, doe dan even de afwas en zet het vuilnis buiten.. vraag de kraamouders wat ze echt nodig hebben en help ze daarmee.. en ga dan weer.

En kraamouders als je durft te vragen en durft te ontvangen geef je de ander de kans om te geven en iedereen wil iets doen voor jullie als kraamouders, je geeft hun dus ook en cadeau.

Kiind schreef er weer een prachtig artikel over <3
https://kiind.nl/waarom-een-mealtrain-het-perfecte-kraamc…/…