Jouw placenta

Een heel bijzonder orgaan, vol met hormonen en voedingsstoffen. De verbinding tussen jou en je kindje. Het orgaan waardoor je kindje wordt gevoed en waar jij na de geboorte wellicht net die extra ondersteuning van kan gebruiken.

Je kunt de placenta laten capsuleren (rauw of gestoomd) en deze capsules innemen. Er kan een tinctuur (stukje in alcohol) gemaakt worden die je lang kan bewaren. Maar je kunt de placenta ook rauw consumeren in bijvoorbeeld een smoothie voor een snelle boost. Daarnaast kan ik een mooie print op papier maken en een keepsake van de navelstreng.

“Wat zou je ervan zeggen als iemand je vertelde dat er een supplement is dat postnatale depressie kan voorkomen, ervoor zorgt dat je volop borstvoeding voor je nieuwe baby aanmaakt, je herstel na de bevalling kan versnellen, je energie geeft, je bloed- en ijzertekort aanvult, en jou en je baby precies de juiste hormonale ondersteuning geeft die zo nodig zijn de eerste maanden na je bevalling? Zou je willen weten wat dat is? Welnu, bijna elke moeder heeft de mogelijkheid om een geweldige postnatale periode door te maken door het gebruik van één zeer toegankelijk hulpmiddel. De placenta!” ~Jennifer West

Even de voordelen op een rijtje:

*Vermindering van de kans op postpartum depressie en angst

*Verhoogde effectiviteit van moeder-kind hechting

*Vermindering van postpartum bloedingen

*Toename van je melkproductie

*Vermindert pijn na de geboorte

*Je Hormoonspiegel komt meer in balans

*Ijzerniveau wordt snel aangevuld

*Je hebt meer energie

*Helpt je baarmoeder sneller samentrekken naar normale stand

Het is geen garantie dat je dit allemaal zo zult ervaren. Het is net als met ieder ander voedingssupplement; er is bekend welke voordelen het voor veel vrouwen heeft. Probeer te voelen welke voordelen dit voor jou kan hebben en of deze methode bij je past.

 

Verschillende bereidingsmethoden

RAUW
Bij het prepareren van de rauwe placenta blijven voedingsstoffen en hormonen beter bewaard. De pillen die op deze manier zijn bereid kunnen je een grotere energie boost geven dan gestoomd bereide capsules, waardoor je soms al teveel gaat doen in je postpartum tijd. Rem jezelf dan echt een beetje af! De opbrengst van het aantal capsules is groter, dus je kunt langer met je capsules doen en je hebt er per dag minder van nodig.

Vrouwen die hormoongevoelig zijn of een geschiedenis hebben van angst, depressie, moodswings of slapeloosheid kunnen te sterk reageren op rauwe capsules. Dan raad ik deze methode af.

In een aantal gevallen zal deze methode niet veilig zijn en neem ik de beslissing je placenta te stomen. Dit laat ik je van tevoren weten!

Als je voor deze bereiding kiest is het belangrijk de placenta binnen 24 uur te prepareren!

GESTOOMD
Bereiden via de stoom-methode zou het voor de moeder makkelijker maken het aanwezige ijzer op te nemen. Capsules met gestoomde placenta werken meer als een levenselixer, het verwarmt en helpt de baarmoeder helen.

MIX VAN RAUW & GESTOOMD
De helft van je placenta wordt bereid volgens de rauwe methode, de andere helft volgens de gestoomde werkwijze. Zo heb je de voordelen van beide! Hou er wel rekening mee dat als je genoemde gevoeligheden hebt als hierboven genoemd bij de rauwe preparatie, je hierop kunt reageren! Bereiden moet ook weer binnen 24 uur na de bevalling plaatsvinden.

PLACENTE SMOOTHIE
Een power boost voor jou na de bevalling! Om je gelijk energie te geven en bij te komen van je enorme inspanning en geleverde prestatie.

Een stukje van je rauwe placenta wordt gemengd met bijvoorbeeld rood fruit, kokosmelk/yoghurt, banaan hierdoor voel je een enorme boost.

 • Geeft onmiddellijk een enorme energie boost
 • Geeft het lichaam meteen een aanvulling in vitaminen en voedingsstoffen
 • Aanzienlijke vermindering van bloedverlies
 • Nodigt het lichaam uit om snel te genezen

PLACENTA BALSEM
Balsem van gedroogde placenta en biologische bijenwas en natuurlijke oliën

Je kunt de balsem gebruiken bij:

 • Wondgenezing bij een keizersnede ( wacht tot de wond dicht is)
 • Wondgenezing bij een perineum litteken( uitscheuren of knip, wacht tot de hechtingen zijn verwijderd)
 • Luieruitslag
 • Eczeem
 • Droge plekjes
 • Tepelkloven

 

 

Tarieven

De prijzen zijn exclusief reiskosten

 • Consult, uitleg over alle mogelijkheden € 59,-
 • Placenta capsuleren rauw, gestoomd, half-half   € 255,-
 • Placenta tinctuur ​100ml  € 30,-
 • Placenta balsem 50ml   € 50,-
 • Placenta smoothie, aan huis in combinatie met capsuleren   € 35,-
 • Print zonder capsuleren € 45,-
 • Print in combinatie met capsuleren € 20,-