De ervaring van een vader

Met Justina als doula waren er voor mij als vader een stuk minder zorgen en kon ik beter genieten van de zwangerschap, de geboorte en van de kraamtijd. Bij onze eerste zwangerschap hadden we er geen doula bij. Toen zijn er een aantal vervelende situaties geweest die nu met Justina erbij voorkomen konden worden.

Natuurlijk is het fijn dat mijn vrouw Nienke regelmatig in de watten werd gelegd. Bijvorbeeld met de Babyblessing en met massages die bij de zwangerschap passen. Gespecialiseerde kennis, tips en trucs staan altijd paraat en worden waar gewenst toegepast. Het was ook erg prettig voor mijn vrouw Nienke dat zij altijd met Justina kon praten, als ik daar even niet de juiste persoon voor was. Nienke voelde zich erg gesteund met Justina als haar doula.

Het viel mij op dat Justina een aantal karaktereigenschappen heeft die haar als doula extra waardevol maken. Ze is liefdevol en meegaand. Helder van geest en duidelijk en subtiel in communicatie. Kort gezegd: Ze is van nature geschikt voor het vak. Ik kan Justina als doula aanraden voor iedereen die in verwachting is!

 

Paul Bos