Doula

Een bijzondere reis die al begint voor de conceptie, het kiezen voor elkaar. Vanuit liefde en aandacht ontstaat een kindje. Een kindje wat groeit onder en in je hart. Op deze reis loop ik, waar gewenst, een stukje met je mee. Ik kan je wegwijs maken of richting geven als je de weg kwijt bent. Je ondersteunen als het zwaar is en je helpen herinneren aan de wijsheid en intuïtie die van nature in jouw aanwezig is.

De term ‘doula’ komt uit Griekenland en betekent ‘dienende vrouw’.

Wat mag je van mij als doula verwachten? Ik ben er voor jou, oordeelloos en vol vertrouwen in jou. Ik ondersteun het hele gezin en help je jouw wensen helder te krijgen en te waarborgen tijdens het geboorteproces.

 

Kennismaken

Tijdens een (kosteloos) kennismakingsgesprek rond de 20ste week van je zwangerschap, op een locatie naar keuze, kunnen we elkaar leren kennen en ontdekken of ik iets voor je kan betekenen.

 

Doula ondersteuning tot in de kraamtijd

Wanneer helder is dat je gebruik wil maken van mijn diensten als doula, volgen er twee gesprekken. Tijdens één van deze twee gesprekken zal jouw geboorteplan vorm krijgen. Ook een eventuele partner is hierbij aanwezig. Deze gesprekken vinden bij voorkeur bij jou thuis plaats, zodat ik jou beter leer kennen. Tijdens het laatste gesprek voor je bevalling kan ik je een verbindings-/ontspanningmassage geven zoals een voetmassage of rebozomassage.

Vanaf week 37 sta ik paraat totdat jouw kindje zich aandient. Je kunt me dag en nacht bellen/appen. Wanneer je iets wil delen, een vraag hebt of gewoon een luisterend oor nodig hebt. Jij geeft zelf aan vanaf welk moment je mijn ondersteuning en aanwezigheid wenst wanneer de baring begint. Na de geboorte van je kindje blijf ik gemiddeld nog drie uurtjes. Ik ben er in the magic hour, op de achtergrond, dit is jullie magic hour, heerlijk snuffelen en knuffelen en je kindje leren kennen. Daarna ben ik nog even aanwezig om op te ruimen, te helpen met douchen of andere praktische hulp. Als het voor ons beide goed voelt zal ik pas vertrekken.

Als afronding hebben we enige tijd na je bevalling nog een afrondend gesprek. Tijdens dit gesprek is er alle ruimte voor jou om de geboorte van jouw kindje te bespreken. Hiermee is de cirkel rond en eindigt mijn dienst als doula. Vanaf hier lopen jullie samen verder.

 

Doulaondersteuning na de geboorte

Wel bied ik de mogelijkheid op Postnatale Ondersteuning zoals het opzetten van een mealtrain, massage of andere hulpmiddelen die ertoe bijdragen dat jullie een rustige start krijgen waarbij hechting centraal staat.

 

Tarieven

Doulabegeleiding totale pakket € 850,- (incl. 21% btw, excl. reiskosten)

*Kennismaking (kosteloos, rond de 20ste week van je zwangerschap)

*2 vervolggesprekken (waaronder het uitwerken van een Geboorteplan en/of kraamplan)

*Onbeperkt e-mail en telefonisch contact tijdens gehele begeleiding

*Ondersteuning tijdens de baring

*Afrondend gesprek

 

Iedere vrouw die een doula wenst, verdient een doula

De persoonlijke situatie is voor iedereen verschillend. Het is mijn wens dat elke vrouw de mogelijkheid krijgt om een doula aan haar zijde te hebben. Als de kosten een belemmering voor je zijn, neem dan toch gerust contact met mij op.

Met elkaar komen we er dan waarschijnlijk wel uit.