** Ondersteuning **

Al een tijdje terug stuurde ze mij bericht.. rond het einde van oktober verwachten wij ons tweede kindje, heel graag zou ik na de geboorte een Benkung Bellybinding willen aanvragen. .
We spraken over de kleur doek die ze zou willen, wanneer ze me kon berichten en hoe het met haar ging. Die vraag vindt ik altijd heel belangrijk, zowel aan de zwangere als de pasgeboren moeder “hoe gaat het met jou”. Zo vaak hebben we het over de buik, het aanstaande kind of hoe het nu met de kleine gaat, oh zo vaak wordt vergeten om te vragen hoe het met de moeder gaat.
Ik schreef de bestelling op en wist dat het ergens eind oktober zover zou zijn. Op een woensdag kreeg ik bericht, afgelopen maandag is ze geboren, kom je langs? Ik wist het, ik voelde het maandags toen ik door mijn werkkamer liep. De volgende dag spraken we af, de doek die ze graag wenste was nog niet af dus ik nam eerst een reserve doek mee.
Ze opende zelf de deur en de kleine lag heerlijk te slapen. We hadden het over hoe het met haar ging, hoe ze zich voelde, hoe de geboorte was geweest en wat ze verder wilde delen. Het was zo anders als de eerste, nu fijn thuis in bad, vol in vertrouwen. Wat een verschil.
Voor me zat een hele rustige vrouw, je zou niet zeggen dat ze 3 dagen geleden geboorte had gegeven. Ze zag er vol energie uit. Het hele gezin straalde rust uit trouwens.
Toen ze klaar was met vertellen meldde de kleine meid zich voor wat drinken. Het ging goed met haar, ze zat alweer bijna op geboortegewicht. Een rustig meisje.
Als ik voor een consult ga weet ik dat ik nooit binnen een uur weer buiten sta, een leven met een baby is nooit te plannen en het uiten van je gevoelens ook niet. Ik hou daar dan ook rekening mee.
Als de kleine een gevuld buikje heeft gaat ze lekker naar de armen van haar vader en is de moeder klaar voor de doek.
Ik breng de doek aan, na uitleg over wat het haar kan brengen en hoe het zelf aan te brengen.
Als de doek helemaal om zit en ze oké is ga ik weer op huis aan.
Op zondagmiddag kom ik voor een tweede sessie. Ze heeft 2 doeken besteld en kiest uit 3 die ik heb gemaakt met paarse tinten. Ik gebruik 2 doeken om haar van trotsbot (pubus) tot net onder haar borsten helemaal te voorzien van ondersteuning. Een soort 2de wervelkolom maar dan aan de voorkant. Het geeft haar buikspieren en rugspieren ondersteuning, haar organen komen nu sneller weer op hun vertrouwde plekje, de warmte helpt bij het stimuleren van de doorbloeding waardoor haar herstel sneller zal verlopen en het geeft zo’n fijne stevigheid nu de buik zo leeg voelt.
Tijdens het consult komen haar ouders langs, ze hebben eten meegebracht. Ze bewonderen de doeken en vader zegt dat hij het zo goed vind van zijn dochter dat ze dit doet voor zichzelf. Moeder verteld dat ze bij de tweede geen sluitlaken meer mocht en hoe enorm ze dat had gemist.
De vader verteld ook dat hij een grote pan bottenbouillon heeft meegebracht, voor het herstel van de moeder.
Echt waar, dit soort ouders, ik zou ze wel willen knuffelen.. hoe geweldig is het als je zo door je ouders gezien en gesteund wordt.

Als beide doeken om haar heen geknoopt zijn nemen we weer afscheid. Ze verteld dat het zo fijn voelt en dat ze spijt heeft dat ze het bij de eerste toch niet heeft gedaan. Maar nu wel, nu kies je wel voor de ondersteuning.

Wil jij in je kraamtijd ook ondersteund worden met een Benkung Bellybinding sessie en doek? Stuur me gerust een berichtje.
Of is er een vrouw in jouw omgeving pas bevallen en wil jij een uniek kraamcadeau geven? Stuur me een berichtje en ik maak een speciale doek voor haar.